2017-02-21

6635 - 20170402 - Jan Colle - Gent - Caroline Van der Straeten & Bruno Mertens - 05.03.2017-02.04.2017

.


Caroline Van der Straeten maakt digitale prints op papier of canvas, waarmee ze de eigenschappen en de mogelijkheden verwerkt van het medium.

Haar werk is niet direct geïnspireerd door een zichtbare omgeving, maar ontstaat vanuit een innerlijke visie waar organische en constructieve elementen samenvallen in een vreemde wereld.

Mysterieus en spiritueel, een wereld die bol staat van bizarre details en daardoor een klimaat oproept met een duidelijke surrealistische ondertoon.

Haar schilderwerk, acryl op doek, wilt en blijkt geen afleiding te zijn van haar digitale werk. Deze werkstukken zijn zuiver schilderkundig uitgewerkt en vormen een subtiele ab stracte uitdrukking. Interessant is de vaststelling dat bij een geïnstalleerde confrontatie van de twee technieken er een bivalente samenhang ontstaat waarbij de diversiteit van het digi tale en het manuele wordt benadrukt.

 

Bruno Mertens
heeft een achtergrond van Keramiek en Vrije Grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Gent.
Gemengde technieken vanuit deze achtergrond worden geïntegreerd in zijn huidig werk. Elk schilderij is het resultaat van een "zichzelf uit te dagen" proces naar wat essentieel is.
Orde en chaos, opbouw en destructie vormen hierbij de ingrediënten.
Het is als het ware afbreken om op te bouwen. Lijnen worden door middel van herhaling getrokken, gekrast in de gelaagde materie en zorgen voor nuances in de structuur en opdeling.
Door te spelen met structuur en kleur ontstaat er een dynamisch verhaal waarin beweging en compositie centraal staan.
 
 
Galerij Jan Colle
 
Address
Jacob Van Caeneghemstraat 16
9000 Gent
 
Opening hours
Friday up until Sunday  14h - 18h
and by appointment